martes, 8 de junio de 2010

Salsa de calçots

Ara que és època de calçots... Òbviament  us ensenyaré a fer: SALSA DE CALÇOTS! Quina sorpresa, eh? És una recepta MOLT fàcil de fer, que li donarà als teus calçots un gust deliciós!

Ingredients:
  • 1 cabeça d'alls escalivats i 1 all cru
  • 100 g. d'ametlles torrades i pelades
  • 30 g. d'avellanes torrades i pelades
  • 4 o 5 tomacons madurs escalivats
  • Aproximadament 80 cl. d'oli d'oliva arbequina
  • 1 llesca de pa sec i torrat xopat amb vinagre
  • 1 polpa de nyora o 2 cullerades de pebre vermell
  • sal

Preparació:
  1. En un morter (o batedora) primer posarem la sal al gust.
  2. Després picarem els alls.
  3. Afegirem i picarem les ametlles i les avellanes.
  4. Picarem els tomacons.
  5. Afegirem l'oli a poc a poc sense deixar de picar (o batre), fins que veiem que la salsa quedi bé per a sucar-hi el Calçot (depèn de l'oli la podrem fer més espessa o més clara).
  6. Finalment afegirem la llesca de pa, la polpa de la nyora o el pebre vermell.
Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario