viernes, 10 de marzo de 2017

Bunyols de vent

Bé, ara que s'acosta la quaresma i Setmana Santa; què millor que una recepta de Bunyols de vent? Aquí us la deixo! Ja veureu que fàcil que és! I ben aviat també una recepta de una deliciosa xocolata per fer una Mona de Pasqua ben bona!


Feta amb una Canon. Tots els drets resesrvats

Ingredients: 
  • 1/4 de litre d'aigua
  • 125 g. de farina
  • 100 g. de mantega o margarina (a trossos)
  • 4 ous petits
  • 1 pessic de sal
  • sucre de llustre
  • Una mica de comí
  • Una mica d'anís


Preparació:

  1. Poseu en un cassó l'aigua freda amb mantega i la sal.
  2. Escalfeu-ho i aneu-ho remenant fins que la mantega es desfaci. (Abans que l'aigua bulli).
  3. Quan estigui bullint remeneu uns segons amb un batedor i just després tireu-hi la farina, tota d'una vegada.
  4. Doneu-hi una remenada enèrgica amb el batedor i acabeu de remenar amb una espàtula o cullera de fusta.
  5. Traieu el cassó del foc i afegiu-hi dos ous i torneu a remenar. 
  6. Després poseu-hi una mica de comí, anís i els altres dos ous i treballeu-ho de la mateixa manera. La pasta ha de quedar una mica espesa, per aquesta raó; els altres dos ous no sempre fan falta.
  7. Agafeu la pasta a cullerades i tireu-la en una paella amb força oli, no massa calent.
  8. Deixeu que es vagin fregint (la cuita es lenta), es van estofant a poc a poc i ells mateixos (si la pasta està ben feta) es van girant. 
  9. Quan ja estiguin daurats, es poden treure.
  10. Es poden servir amb el sucre de llustre, o farcits de melmelada, crema o nata; però ensucrar-los igualment.
Bon profit!
Blog de les fotografies dels plats d'aquest bloc:  http://cuinacatalanafotografies.jimdo.com/  

No hay comentarios:

Publicar un comentario