domingo, 20 de junio de 2010

Vichyssoise

Arriba l'estiu, mengem gelats, xocolata... Però, què passa amb la verdura? Amb lo sana que és! El problema és que a molta gent no li agrada i per prendre'n ho fa amb cremes, i es clar, són calentes i a l'estiu no venen de gust... Per això avui us ensenyaré a fer vichissoisse, una crema que es menja freda!


 

Ingredients:
  • 2 porros grans (només la part blanca)
  • 1 / 2 ceba gran ratllada
  • 1 cullerada de mantega
  • 2 patates grans
  • 2 gots de vi plens de brou d'au o verdura.
  • 2 gots de vi plens de llet
  • 1 / 5 litre de nata líquida
  • 1 culleradeta de julivert o algunes fulles de menta.
  • Sal i pebre

Preparació:
  1. En una cassola es fon la mantega 2 o 3 minuts; primer es tira la ceba ratllada i, en poca estona, els porros tallats en trossos menuts.
  2. Quan està només lleugerament daurat, s'hi afegeixen les patates pelades i tallades a làmines fines.
  3. El brou és molt fàcil de preparar, especialment si és de glaçons (es posa aigua freda i quan comença a bullir a foc mitjà s'afegeixen aquests, que es fonen molt fàcilment). Es deixa coure tot molt a poc a poc durant 40 minuts més o menys.
  4. Un cop ja feta, es deixa refredar. Es passa llavors per la liquadora o batedora. Es afegeix la llet i es torna a passar tot junt per la batedora fins que quedi cremosa i suau.
  5. S'aboca la sopa a recipient per servir. Assaonar amb sal, pebre i una mica de pols d'all (opcional) i s'afegeix llavors la nata. Es decora amb les fulles de menta

Bon Profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario