Aquest és "el típic pastís americà", el típic pastís de capes i amb una cobertura, en aquest cas, de xocolata. Jo el vaig fer el dia de Sant Joan, perquè era el aniversari del meu pare, i la veritat és que va quedar boníssim! Com que hi havia les coques i no érem massa menjant, en va sobrar força, però en 2 dies va desaparèixer de la nevera! L'únic difícil d'aquest pastís és aconseguir la "buttermilk", però, com ja dic més endavant, es pot fer molt fàcilment. Us animeu a fer-lo?
Temps de preparació: 10 min Temps de cocció: 1 hora aprox.
Dificultat: Mitjana
Ingredients:
Temps de preparació: 10 min Temps de cocció: 1 hora aprox.
Dificultat: Mitjana
Feta amb una Canon. Tots els drets resesrvats
Ingredients:
- 375 ml d'aigua
- 190 g de mantega
- 50 g de cacau en pols (jo he fet servir del pur)
- 450 g de farina normal
- 1,5 culleradetes de bicarbonat
- 660 g de sucre
- 3 ous grans
- 180 ml de buttermilk (150 ml de llet i 10 ml de suc de llimona)
- 1,5 culleradetes de vainilla
PER A LA CREMA DE XOCOLATA
- 100 g de mantega
- 500 g de formatge philadelphia
- 320 g de sucre glass
- 50 g de cacau en pols
PREPARACIÓ:
*Si no has trobat on comprar la buttermilk, la pots fer de la següent manera: barreges 150 ml de llet, 10 ml de suc de llimona i ho deixes reposar 10 minuts.
- Encenem el forn a 160º.
- Tamisem la farina i el bicarbonat en un bol i hi afegim el sucre.
- Posem l'aigua, la mantega i el cacau en pols a una paella a foc mig i anem barrejant fins que la mantega es desfaci. Ho afegim al bol amb la farina i barregem fins que quedi una mescla homogènia.
- Afegim els ous, la buttermilk i la vainilla i tornem a barrejar bé.
- Dividim la barreja en dos bols de 20 cm de diàmetre i ho posem al forn durant uns 65 - 70 minuts.
- Deixem reservar els pastissos en una reixeta, quan estiguin freds els traiem del motlle.
- Per a fer la crema, barrejarem la mantega amb el formatge en un robot de cuina fins que quedi una pasta homogènia.
- Hi afegim el cacau en pols i el sucre glass i tornem a barrejar. Si la crema ens ha quedat molt líquida, la posem a la nevera fins que agafi consistència.
- Quan els pastissos ja estiguin freds, els tallem per la part de dalt perquè quedin plans i els partim en dos.
- Posem una capa de pastis sobre una safata i hi apliquem 1/4 de la crema que hem fet. Repetim l'operació amb la resta de capes.
- Amb la crema que queda, recobrim el pastís per sobre i per als costats.
- Deixem reposar a la nevera fins al moment de servir-lo.
Bon profit!
Blog de les fotografies dels plats d'aquest bloc: http://cuinacatalanafotografies.jimdo.com/
Blog de les fotografies dels plats d'aquest bloc: http://cuinacatalanafotografies.jimdo.com/
oh quina bona pintaaaa
ResponderEliminar