viernes, 10 de marzo de 2017

Layer Cake de Xocolata (Pastís de capes de Xocolata)

Aquest és "el típic pastís americà", el típic pastís de capes i amb una cobertura, en aquest cas, de xocolata. Jo el vaig fer el dia de Sant Joan, perquè era el aniversari del meu pare, i la veritat és que va quedar boníssim! Com que hi havia les coques i no érem massa menjant, en va sobrar força, però en 2 dies va desaparèixer de la nevera! L'únic difícil d'aquest pastís és aconseguir la "buttermilk", però, com ja dic més endavant, es pot fer molt fàcilment. Us animeu a fer-lo?

Temps de preparació: 10 min                         Temps de cocció: 1 hora aprox.
Dificultat: Mitjana


Feta amb una Canon. Tots els drets resesrvats

Ingredients: 

  • 375 ml d'aigua
  • 190 g de mantega
  • 50 g de cacau en pols (jo he fet servir del pur)
  • 450 g de farina normal
  • 1,5 culleradetes de bicarbonat
  • 660 g de sucre
  • 3 ous grans
  • 180 ml de buttermilk (150 ml de llet i 10 ml de suc de llimona)
  • 1,5 culleradetes de vainilla
PER A LA CREMA DE XOCOLATA
  • 100 g de mantega
  • 500 g de formatge philadelphia
  • 320 g de sucre glass
  • 50 g de cacau en pols

PREPARACIÓ: 

*Si no has trobat on comprar la buttermilk, la pots fer de la següent manera: barreges 150 ml de llet, 10 ml de suc de llimona i ho deixes reposar 10 minuts.
  1. Encenem el forn a 160º.
  2. Tamisem la farina i el bicarbonat en un  bol i hi afegim el sucre.
  3. Posem l'aigua, la mantega i el cacau en pols a una paella a foc mig i anem barrejant fins que la mantega es desfaci. Ho afegim al bol amb la farina i barregem fins que quedi una mescla homogènia.
  4. Afegim els ous, la buttermilk i la vainilla i tornem a barrejar bé.
  5. Dividim la barreja en dos bols de 20 cm de diàmetre i ho posem al forn durant uns 65 - 70 minuts.
  6. Deixem reservar els pastissos en una reixeta, quan estiguin freds els traiem del motlle.
  7. Per a fer la crema, barrejarem la mantega amb el formatge en un robot de cuina fins que quedi una pasta homogènia.
  8. Hi afegim el cacau en pols i el sucre glass i tornem a barrejar. Si la crema ens ha quedat molt líquida, la posem a la nevera fins que agafi consistència. 
  9. Quan els pastissos ja estiguin freds, els tallem per la part de dalt perquè quedin plans i els partim en dos.
  10. Posem una capa de pastis sobre una safata i hi apliquem 1/4 de la crema que hem fet. Repetim l'operació amb la resta de capes.
  11. Amb la crema que queda, recobrim el pastís per sobre i per als costats.
  12. Deixem reposar a la nevera fins al moment de servir-lo.
Bon profit!

Blog de les fotografies dels plats d'aquest bloc:  http://cuinacatalanafotografies.jimdo.com/  

1 comentario: