Fa un temps, vaig penjar una recepta "d'Arròs Semi-Negre amb Sípia i Calamars", i vaig prometre que en penjaria una d'Arròs Negre, així que aquí la teniu! (En realitat, és la mateixa recepta posant més tinta) . L'arròs fet d'aquesta manera queda molt tovet i gustós, a mi m'encanta! Us animeu?
Temps de preparació: 1h aprox. Temps de cocció: 1,5 h aprox.
Dificultat: Normal
Feta amb una Canon. Tots els drets resesrvats
Ingredients:
- 400 g d'arròs bomba
- 1 sípia sense pell (amb la melsa i la tinta)
- 1 calamar
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- 1 litre de brou de peix
- Oli d'oliva
- Sal
- Allioli Negat (opcional)
- Julivert triturat
Preparació:
*Quan anem a comprar la tinta, és important que demaneu que us guardin la melsa i la tinta.
- Primer rentarem molt bé la sípia, guardant la melsa (la salseta marró) i la tinta. La tallem en dauets petits.
- Fem el mateix amb el calamar, i el tallem en rodanxes.
- Tot seguit, picarem la ceba ben petita i ratllem els tomàquets. Ho podem fer amb un robot de cuina (però per separat!)
- En una paella gran amb un bon raig d'oli, hi sofregim la ceba. Quan comenci a estar una mica dorada, hi afegim el tomàquet.
- Deixem coure uns 3 minuts (barrejant perquè no s'enganxi), i hi afegim la sípia i el calamar. Deixem que es faci uns 15 - 20 minuts, barrejant sovint perquè no s'enganxi a la paella.
- Quan ja no quedi aigua (que haurà tret la sípia, hi tirem l'arròs.
- Anem barrejant perquè no s'enganxi. Ho deixarem uns 5 minuts, només volem que es torri una mica.
- Ara ho deixarem reposar. Deixarem l'arròs al centre de la paella perquè no s'enganxi als costats (d'aquesta manera). Mitja hora abans de dinar, acabarem de preparar l'arròs.
- Calentem el brou de peix (juntament amb la tinta) fins que bulli i el tirem a l'arròs.
- El brou el podem fer nosaltres mateixos, mentre fem el sofregit, posant peix blanc (amb espines i cap), ceba, pastanaga i porros a bullir en una cassola amb aigua. Estarà llest en uns 30 minuts.
- Deixem que bulli i anem remanant amb una espàtula perquè no s'enganxi. Ja comença a fer bona pinta a aquí...
- L'arròs estarà llest quan hagi absorbit tot el brou, passat uns 25 minuts. Podem rectificar-lo de sal si és necessari.
- Perquè l'arròs quedi més bo, el deixem reposar 5 - 10 minuts a la paella, tapat amb un drap de cuina.
- El plat el podem acompanyar amb un allioli negat (tallat). Es pot fer com la maionesa (en aquesta recepta tens les instruccions), però en comptes de mantenir la turmix a baix del pot, la pugem a munt i avall tot el rato, així aconseguirem que se'ns talli.
Bon profit!
Blog de les fotografies dels plats d'aquest bloc: http://cuinacatalanafotografies.jimdo.com/
Blog de les fotografies dels plats d'aquest bloc: http://cuinacatalanafotografies.jimdo.com/
No hay comentarios:
Publicar un comentario