Ous farcits... Pensareu que porten carn, però no! Són ous farcits de tonyina. Ben sans... I bons! I per donar-li bon gust, li posarem una mica de maionesa per sobre. Un plat deliciós, us ho puc ben assegurar! A més, s'hi poden fer variacions. Per exemple, a mi el rovell no m'agrada, doncs no me n'hi poso. (La foto no es veu molt bé, està feta amb el mòbil, que no és precisament un iPhone...).
Preparació: 10 minuts Temps de cocció: 15-20 minuts
Dificultat: Molt fàcil
Ingredients (per a 2 persones):
Preparació: 10 minuts Temps de cocció: 15-20 minuts
Dificultat: Molt fàcil
La foto es veu borrosa.... |
Ingredients (per a 2 persones):
- 4 ous + 1 per a la maionesa
- 1 llauna de tonyina amb oli d'oliva
- 50 g aprox. de tomàquet fregit
- 80 - 100 ml aprox. d'oli d'oliva
- un pessic de sal
- una mica de llimona
Preparació:
- Primer de tot, posem a bullin aigua en una cassola on hi càpiguen els 4 ous.
- Un cop bulli, els hi tirem i els deixem que es facin 12 minuts.
- Mentrestant, prepararem la maionesa.
- En el pot del minipimmer, hi tirem un ou, un pessic de sal, un raig de llimona i l'oli.
- L'oli n'hi ha d'haver-hi més o menys 2/3 del que ocupa la barreja. És a dir, si quan has tirat l'ou ha marcat 30 ml, hi tires oli fins que arribi als 90 ml, o sigui 60 ml d'oli.
- Ara bé lo més important, si no ho segueixes al peu de la lletra pot ser que la maionesa et surti líquida.
- Poses la minipimmer que toqui el fons del pot, i l'engegues sense aguantar el pot (NO AIXEQUIS LA MINIPIMMER! QUE TOQUI EL FONS DEL POT!).
- Quan vegis que comença a tenir consistència de maionesa, llavors ja pots agafar el pot i anar aixecant la minipimmer.
- Quan ja hagin passat els 12 minuts, treus els ous de l'aigua, els hi treus la closca i els parteixes per a la meitat.
- Amb una cullera, treus els rovells dels ous. 3 meitats les guardes per menjar-te-les quan vulguis, les altres 3 les poses en un platet.
- Afegeix-hi la tonyina.
- Amb una forquilla vas apretant la tonyina amb els rovells fins que estiguin barrejats.
- Llavors hi afegeixes mica en mica el tomàquet, barrejant amb la forquilla, fins que tingui una consistència cremosa.
- Omples les mitats d'ou amb aquesta pasta i hi poses una cullerada de maionesa per sobre.
Bon profit!
No hay comentarios:
Publicar un comentario