L'altre dia volia fer un pastís perquè venia el meu avi a casa, però no tenia ous. Vaig estar mirant i al final vaig decidir fer un pa de pessic sense ou. Quan el vaig treure del forn havía quedat un pa de pessic una mica "raro". Era una massa espesa. Així que vaig decidir farcir-lo de crema de xocolata per millorar-lo una mica, i la veritat és que al final em va quedar molt bo! Evidentment, aquesta recepta es pot fer amb un pa de pessic "normal" (vegeu aquí). Però aquí us deixo la recepta del pa de pessic sense ou farcit de xocolata.
Temps de preparació: 20 min Temps de cocció: 40 - 45 minuts
Dificultat: Mitjana
Feta amb una Canon. Tots els drets resesrvats
Ingredients:
Per al pa de pessic (recepta de pa de pessic amb ou aquí):
- 1 iogurt natural o de llimona (utilitzarem el iogurt per calcular les mides)
- 1 vas de iogurt de llet
- 1/2 vas d'oli d'oliva
- 2 vasos de sucre
- 3 vasos de farina
- 1 sobre de llevat (si sou al·lèrgics al ou, comproveu que el llevat no contingui ou)
- una mica de canyella
- una mica de ratlladura de llimona i suc de llimona
Per al farciment de xocolata:
- 250 g de xocolata sense sucre
- 500 g de llet condensada
- 1 cullerada d'aigua
Preparació:
PA DE PESSIC:
PA DE PESSIC:
- Primer de tot farem el pa de pessic sense ou:
- Engeguem el forn a 180º.
- En un bol, hi tirem el iogurt i el sucre i barregem bé. A continuació hi afegim la llet, l'oli, la llimona i la meitat de la farina. Tornem a barrejar.
- Barregem bé el llevat amb la farina i ho afegim al bol.
- Per últim, afegim la canyella.
- Engrassem un motlle de fer pastissos amb mantega i una mica de farina per sobre. Hi tirem la massa que hem fet i ho poseu al forn, ja calent, durant 35 minuts. És molt important no obrir el forn fins que no passi un bon rato, perquè llavors el pastis no pujarà. Per comprovar que ja està fet, punxeu amb un palet i si surt net és que ja podeu treure el pastís.
- Deixem refredar a temperatura ambient.
- Mentrestant, prepararem el farciment.
CREMA DE XOCOLATA:
- En un cassó, posem a fondre la xocolata amb l'aigua perquè no s'enganxi.
- Quan estigui fos, hi tirem la llet condensada. Anem barrejant amb una cullera de fusta fins que quedi tot ben homogeni.
- Deixem que es refredi.
A MUNTAR-HO TOT:
- Amb un ganivet llarg, dividim el pa de pessic en tres capes.
- Hi afegim la crema de xocolata entre les tres capes i, tot seguit, banyem tot el pà de pessic amb la resta de xocolata per damunt i pels laterals.
- Ho deixem a la nevera durant unes hores perquè la xocolata s'endureixi una mica (no queda dura, simplement és perquè no s'enganxi als dits quan l'agafem)
Bon profit!
No hay comentarios:
Publicar un comentario