domingo, 17 de mayo de 2015

Arròs "Semi Negre" amb sípia i calamars

Abans de tot: Per què "Arròs Semi Negre" i no "Arròs Negre"? Doncs bé, molt fàcil. Com podeu veure a la foto, l'arròs no és de color negre, però tampoc té un color de paella. Això és perquè quan vam comprar la sípia, vam demanar la tinta però ens en van posar molt poca. Hem fet el que hem pogut... Tot i així, ens va quedar un arròs molt bo! I no em vull imaginar com seria amb tota la tinta... Mmmm!!! Us animeu a provar-lo?

Temps de Preparació: 1h aprox               Temps de Cocció: 1,5 h aprox.
Dificultat: Normal


Feta amb una Canon. Tots els drets resesrvats

Ingredients:
  • 400 g d'arròs bomba
  • 1 sípia sense pell (amb la melsa i la tinta)
  • 1 calamar
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets
  • 1 litre de brou de peix
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Allioli Negat (opcional)
  • Julivert triturat

Preparació: 
*(Si voleu veure com queda amb tota al tinta del calamar, cliqueu a aquí, un altre dia ho vam fer i va quedar així de bo!)
  1. Primer rentarem molt bé la sípia, guardant la melsa (la salseta marró) i la tinta.  La tallem en dauets petits.
  2. Fem el mateix amb el calamar, i el tallem en rodanxes.
  3. Tot seguit, picarem la ceba ben petita i ratllem els tomàquets. Ho podem fer amb un robot de cuina (però per separat!)
  4. En una paella gran amb un bon raig d'oli, hi sofregim la ceba. Quan comenci a estar una mica dorada, hi afegim el tomàquet. 
  5. Deixem coure uns 3 minuts (barrejant perquè no s'enganxi), i hi afegim la sípia i el calamar. Deixem que es faci uns 15 - 20 minuts, barrejant sovint perquè no s'enganxi a la paella. 
  6. Quan ja no quedi aigua (que haurà tret la sípia, hi tirem l'arròs. 
  7. Anem barrejant perquè no s'enganxi. Ho deixarem uns 5 minuts, només volem que es torri una mica. 
  8. Ara ho deixarem reposar. Deixarem l'arròs al centre de la paella perquè no s'enganxi als costats (així). Mitja hora abans de dinar, acabarem de preparar l'arròs.
  9. Calentem el brou de peix (juntament amb la tinta)  fins que bulli i el tirem a l'arròs. 
  10. El brou el podem fer nosaltres mateixos, mentre fem el sofregit, posant peix blanc (amb espines i cap), ceba, pastanaga i porros a bullir en una cassola amb aigua. Estarà llest en uns 30 minuts.
  11. Deixem que bulli i anem remanant amb una espàtula perquè no s'enganxi. 
  12. L'arròs estarà llest quan hagi absorbit tot el brou, passat uns 25 minuts. Podem rectificar-lo de sal si és necessari. 
  13. Perquè l'arròs quedi més bo, el deixem reposar 5 - 10 minuts a la paella, tapat amb un drap de cuina. 
  14. El plat el podem acompanyar amb un allioli negat (tallat). Es pot fer com la maionesa (en aquesta recepta tens les instruccions), però en comptes de mantenir la turmix a baix del pot, la pugem a munt i avall tot el rato, així aconseguirem que se'ns talli. 

Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario