Primer de tot.. Bones festes! Que us sembla si, ja que és Nadal, fem unes galetes que van perfectes per regalar? Són genials per a fer formes. Una idea és fer formes nadalenques i fer-li un foradet a dalt, així les podem penjar a l'arbre de Nadal. Que us sembla la idea? A més, que queden delicioses!
Temps de preparació: 2 hores i mitja Temps de cocció: 15 minuts
Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS:
PREPARACIÓ:
Temps de preparació: 2 hores i mitja Temps de cocció: 15 minuts
Dificultat: Mitjana
Feta amb una Canon. Tots els drets resesrvats
Galetes decorades. Per veure-les sense decorar clica aquí.
INGREDIENTS:
- 125 g de sucre
- 125 g de mantega a temperatura ambient
- 375 g de farina
- 1 ou
- 1 miqueta de sal
- 1 culleradeta de vainilla líquida (jo faig servir la vahinÉ, que es troba a qualsevol supermercat).
PER DECORAR:
- Fondant de colors (jo he utlitzat el blanc i el marró)
- Llapissos pastissers de colors (al supermercat en venen de la marca Dr. Oetker)
- Perles de xocolata, de colors... I tot el que se t'acudeixi!
PREPARACIÓ:
- Barregem la mantega amb el sucre fins que quedi cremós.
- Afegim l'ou i continuem batent.
- Afegim la vainilla, la sal i la farina (colada) poc a poc.
- Anem barrejant. Haureu d'acabar barrejant amb les mans.Ha de quedar una massa que no s'enganxi a les mans. Veureu que no queda gaire homogenia, no us preocupeu.
- Separem la massa en dues boles.
- Posem una de les masses entre dos papers vegetals i amb un rodillo (es diu així?) ho allisem. Lo ideal seria deixar mig cm de gruix.
- Ho deixem a la nevera un MÍNIM de dues hores.
- Repetim el procés amb l'altre part de la massa i encenem el forn a 170 º.
- Tallem les galetes amb els motlles que tinguem (o les tallem a mà), i les deixem en un altre paper vegetal sobre una safata de forn. Hem de vigilar que no se'ns trenquin al passar-les d'un lloc a l'altre.
- Ho posem al forn durant 10-12 minuts, fins que les galetes es comencin a daurar per als costats.
- Ho deixem refredar.
- Un cop ja fredes podem començar a decorar-les:
- Amb un "rodillo" estirem el fondant (seguim les instruccions del paquet)
- Amb el motlle en que hem tallat les galetes, tallem el fondant i el posem a sobre de cada galeta.
- O enganxem passant el rodet per sobre de la galeta (Vigila no se't trenqui!)
- Amb el llapis de color, dibuixem el que vulguem a sobre de la galeta.
- Esperem 2h a que s'hagi endurit, i ja ens les podem menjar!
No hay comentarios:
Publicar un comentario