sábado, 3 de enero de 2015

Calamars en Salsa d'Ametlles

Ametlles! Sóc fan de les ametlles! Aquesta recepta de calamars amb salsa d'ametlles és deliciosa. La pinta potser no és la més bona... Però us asseguro que és plaer de Déus. Els calamars queden molt tendres i la salsa és.... ESPECTACULAR. Es una recepta de la Gloria Baliu, treta del llibre "La Cuina Ràpida de la Gloria Baliu"


Temps de Preparació: 15 minuts                          Temps de cocció: 30 minuts
Dificultat: Mitjana


Feta amb una Canon. Tots els drets resesrvats

Ingredients (per a 4 persones):
  • 1 kg de calamars en rodanxes (jo a vegades utilitzo dels congelats i també queda prou bé)
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • 50 g d'ametlles pelades
  • 2 granets d'all
  • una mica de safrà
  • julivert
  • sal
  • pebre
  • 1 llesca de pa (jo vaig fer servir pa de pagès)
  • oli
  • 2 gambes per persona (és opcional, com a aquí)

Preparació:
  1. Netegem els calamars perquè quedin ben nets.
  2. En una paella amb oli ben calent; fregim el pa, el tomàquet la ceba i els alls, pelats i tallats a trossets. Quan tot estigui sofregit, ho retirem del foc i ho triturem amb una batedora elèctrica. Just després hi afegim les ametlles, el pebre, el julivert i el safrà i tornem a batre. Hi afegim una miqueta d'aigua per aclarir-ho una mica, però hem de tenir en compte que ha de quedar una salsa força espesa.
  3. Si no tenim batedora elèctrica ho podem fer amb un morter.
  4. Fregim les gambes i les reservem.
  5. En una cassola (si pot ser de fang millor), hi posem oli. Podem aprofitar el que hem fet servir per fer el sofregit. 
  6. Quan estigui calent, hi tirem els calamars. Remenem una mica i hi tirem la salsa que acabem de fer. 
  7. Deixem que es vagin fent amb la cassola tancada. Estaràn llestos quan els calamars estiguin tovets. 
  8. A l'últim moment hi afegim les gambes i les deixem uns 3 minuts.
  9. Si és necessari, durant la cocció s'hi pot afegir un rajolinet d'aigua.

1 comentario:

  1. Avui dia de Nadal serà el plat estrella del dinar.
    Amb petites variacions després de fer-l'ho ja tres o cuatre cops.
    Jo substituiexo el tomaquet per "tomate choricero" la salsa queda una mica "arromescada" i un pel més fort de gust.
    L'original es magnific

    ResponderEliminar